Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΜΑΣ

Μια ιστορία 50 ετών

1970

Το 1970, ο μαθηματικός Αντρέας Κυριάκου με καταγωγή από την Κύπρο, ξεκίνησε την εκπαιδευτική του δραστηριότητα στην πόλη της Χαλκίδας, με  στόχο τη δημιουργία μιας νέας εκπαιδευτικής φιλοσοφίας που καθιερώθηκε με επιτυχία και αγαπήθηκε από τους μαθητές.

1992

Από το 1992 έως και σήμερα δημιουργήθηκαν τα φροντιστήρια ΚΥΡΙΑΚΟΥ, έχοντας ως κύριο χαρακτηριστικό το μεράκι για την παιδεία, την ποιότητα στη μάθηση και στις εγκαταστάσεις με σκοπό την επιτυχία στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας.

2011

Μετά από σκληρή δουλειά και διατηρώντας το επίπεδο σπουδών με κορυφαία αποτελέσματα, το 2011 δημιουργήθηκαν ακόμη 2 εκπαιδευτικά
κέντρα στις περιοχές της Κανήθου και της Νέας Αρτάκης, για να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες των μαθητών. Σημαντικό ρόλο στην σταθερότητα
της ποιότητας είναι οι συνεργάτες –καθηγητές οι οποίοι στην πλειοψηφία τους είναι παλιοί μαθητές των φροντιστηρίων, με αποτέλεσμα να γνωρίζουν βιωματικά την φιλοσοφία και να δημιουργούν μια ομάδα με κοινό όραμα και παιδαγωγική προσέγγιση.
Κάνηθος: Κυριάκου Ανδρέας – Μαθηματικός, Κουτσούρης Παναγιώτης– Φυσικός, Κουτσούρη Εύη – Φιλόλογος, Καράβας Παναγιώτης – Φιλό-
λογος
Ν. Αρτάκη: Κυριάκου Ανδρέας – Μαθηματικός, Κόκκινος Δημήτρης – Μαθηματικός, Ευαγγελόπουλος Τάσος – Μαθηματικός, Στρατή Γιάννα –
Φυσικός

2012

Το 2012 θέλοντας να εξειδικεύσουμε και να ασχοληθούμε ολοκληρωτικά με την προετοιμασία των μαθητών στις σχολές που απαιτούν τα ειδικά μαθήματα του Ελεύθερου και Γραμμικού σχεδίου, διαμορφώνουμε στις εγκαταστάσεις του φροντιστηρίου της Χαλκίδας το εργαστήρι. Έτσι
στο πρόγραμμα σπουδών εισάγονται τα ειδικά μαθήματα του σχεδίου για την προετοιμασία των μαθητών σε Αρχιτεκτονικές σχολές, Γραφιστική και Συντήρηση αρχαιοτήτων.

2013

Το 2013 ο Νικόλαος Κυριάκου, ολοκληρώνοντας τις σπουδές του στο τμήμα Πληροφορικής ΟΠΑ και έχοντας εργαστεί αρκετά χρόνια ως καθηγητής στα φροντιστήρια, αναλαμβάνει ως υπεύθυνος σπουδών στο εκπαιδευτήριο της Χαλκίδας σε συνεργασία με τον πατέρα του Αντρέα.

2019

Το 2019 το αρχιτεκτονικό γραφείο KSESTUDIO των Σοφία Κριμίζη και Κυριάκο Κυριάκου, επανασχεδιάζει τον χώρο της Χαλκίδας, προσαρμόζοντάς τον στον σύγχρονο μαθητή, δίνοντας υβριδικό χαρακτήρα και αποσκοπώντας στη δημιουργία μιας μαθησιακής κουλτούρας που ισορροπεί ανάμεσα στην προσεκτικά οργανωμένη μάθηση και την ελευθερία για αυτοσχεδιασμό και δημιουργία.

Στόχος μας είναι το φροντιστήριο να έχει επίκεντρο τον μαθητή. Ο μαθητής να έρχεται όχι μόνο για μάθημα, αλλά για να μελετάει γιατί νιώθει οικεία, να ανταλλάσσει απόψεις με συμμαθητές του, να συζητάει με τους καθηγητές του για θέματα που αφορούν το μέλλον του και την ατομική του ανέλιξη. Όλοι γίνονται μέρος της ομάδας, δημιουργούν καθημερινά ένα ευχάριστο κλίμα που βοηθάει τον σύγχρονο μαθητή να εξελιχθεί, να κοινωνικοποιηθεί και να διαμορφώσει ομαδικό πνεύμα και την αίσθηση της συνεργασίας.
Σημαντικό εργαλείο είναι η χρήση της τεχνολογίας η οποία ενσωματώνεται και στο πρόγραμμα σπουδών του φροντιστηρίου.
Τα παιδιά πλέον είναι εξοικειωμένα με την τεχνολογία, έτσι και η διδασκαλία οφείλει να προσαρμοστεί στον σύγχρονο τρόπο ζωής, με αποτέλεσμα οι μαθητές να είναι πιο παραγωγικοί και να κατανοούν περισσότερο χρησιμοποιώντας τέτοια μέσα.

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΑΛΕΞΕΤΕ

καθηγητές

μαθητές

ώρες διδασκαλίας

%

επιτυχία